Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

Απάντηση στο κουίζ μας!

Πολύ δύσκολα να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, άλλοι μας είπανε ότι είναι κάποιος τοίχος ή νέο νταμάρι, θα μπορούσε και να είναι γιατί αν κάνεις το λάθος και πέσεις μέσα ειδικά με το αυτοκίνητο δεν σε σώζει τίποτε.
Πολύ σωστά καταλάβατε, είναι μια πολύ ωραία λακκούβα στην περιοχή Σεισμοπλήκτων στην οδό Κράψης, δεν ξέρω αν οι γείτονες έχουνε ενημερώσει τον Δήμο Ιωαννιτών έτσι ώστε να επισκευάσει το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου αλλά εμείς συγκεκριμένα περιμέναμε να το έχει επισημάνει ήδη το παιδί από τα Σεισμόπληκτα που περπατάει στην περιοχή.


Η πλατεία γέμισε με την πρώτη εκδήλωση Δικτυακής εποχής


Το Διαδίκτυο είχε πάρει από νωρίς φωτιά, με τις αναρτήσεις στο facebook να ξεπερνούν τις 1.000 την ώρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αν και το κλίμα της διαδήλωσης ήταν αυτή τη φορά σαφέστατα διαφορετικό. Ηταν εμφανές πως δεν υπήρχε διάθεση σύγκρουσης με την αστυνομία κι αν ορισμένοι επεδίωκαν κάτι τέτοιο, απομονώθηκαν γρήγορα από τους υπόλοιπους.
Η ανθρώπινη θάλασσα γέμισε όλη την πλατεία και τους γύρω δρόμους, ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι είχαν εφοδιαστεί με σκηνές και σλίπινγκ μπαγκ, δηλώνοντας πως θα περάσουν τη νύχτα στην πλατεία. Μουσικοί έφεραν τα τύμπανα και τα τουμπερλέκια τους, δίνοντας ρυθμό και παλμό στους συγκεντρωμένους. Ενα μεγάλο πανό, που έγραφε στα ισπανικά «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι… είναι ώρα να φύγουν», υψώθηκε μπροστά στη Βουλή, δίνοντας το στίγμα της συγκέντρωσης. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα την ίδια ώρα.
Χιλιάδες κόσμου παρέμειναν και μετά τα μεσάνυχτα στο Σύνταγμα, μερικοί φωνάζοντας συνθήματα, άλλοι συμμετέχοντας σε ανοιχτή συνέλευση, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία.

Κουίζ!!!


Τη μπορεί να δείχνει η συγκεκριμένη φωτογραφία που μας έστειλε φίλος στο e-mail μας.

Κλείνουν το σκάνδαλο με τα υποβρύχια.


Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Αποφασισμένο να διατυπώσει Πόρισμα εντός της ασφυκτικής προθεσμίας που έχει τεθεί μέχρι την 6η Ιουνίου εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ στην Προκαταρκτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων, μολονότι ακόμα και οι «πράσινοι» βουλευτές παραδέχονται δημόσια ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλου. Είναι προφανές, εικάζουν στα υπόλοιπα κόμματα, ότι η πλειοψηφία επιθυμεί να απαγκιστρωθεί από μια δυσάρεστη υπόθεση, στην οποία τα στοιχεία για τον άλλοτε κραταιό σύντροφό τους, είναι λιγότερα από τις μεγάλες υποψίες που διαχύθηκαν στην κοινή γνώμη.
Όπως μάλιστα είχε προαναγγείλει εμμέσως από τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να επιστρέψουν το φάκελο στους δικαστικούς λειτουργούς τη διερεύνηση των κατηγοριών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της δωροδοκίας, μπροστά στη δική τους αδυναμία να φτάσουν στην αλήθεια. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωναν ότι την προσεχή εβδομάδα, αφού προηγηθεί η κατάθεση του κ. Τσοχατζόπουλου την επόμενη Τρίτη, θα διατυπώσουν οπωσδήποτε πόρισμα σημειώνοντας ότι «ακόμα και οι ενδείξεις είναι αρκετές για τη σύνταξή του».
Εκκρεμούν
Η ΝΔ πάντως ανέβασε τους τόνους κάνοντας λόγο για Προκαταρκτική-Εξπρές, ενώ στελέχη της όπως ο Μ. Βαρβιτσιώτης, υπογράμμιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ κλείνει εσπευσμένα την Επιτροπή μολονότι εκκρεμεί το άνοιγμα λογαριασμών και λείπουν ζωτικά στοιχεία, όπως το πλήρες πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον κ. Τσοχατζόπουλο και η έκθεση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.
Στο σκηνικό αυτό, χθες, ένας από τους σημαντικότερους μάρτυρες, ο Ν. Μαϊτός, επικεφαλής των κλιμακίων του ΣΔΟΕ που ερεύνησε την περιουσιακή κατάσταση του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη εις βάρος του, εκτός από ενδείξεις. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι εφόσον οι αγορές των διαμερισμάτων από τον κ. Τσοχατζόπουλο έγιναν με βάση τις αντικειμενικές αξίες, τότε είναι απολύτως δικαιολογημένες με βάση τις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης.
Το γεγονός ωστόσο που προβλημάτισε πολλούς βουλευτές, ήταν ότι εκτός από τη νομιμότητα, υπάρχει και η ηθική, με γνώμονα την οποία, καμία αγορά σε ένα δρόμο κάτω από την Ακρόπολη, δεν γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες, οπότε, όπως τόνιζαν, ο κ. Τσοχατζόπουλος, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη διαφορά μεταξύ πραγματικής και αντικειμενικής αξίας. Από την κατάθεση του κ. Μαϊτού, αρκετοί βουλευτές στάθηκαν στο σημείο, όπου φέρεται να είπε ότι εντόπισε τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία Torcasso την περίοδο που υπογράφηκε η σύμβαση για τα υποβρύχια.
Οι βουλευτές μάλιστα του ΠΑΣΟΚ σημείωναν με έμφαση ότι η συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρεία από την οποία αγοράστηκε το σπίτι της Δ. Αρεοπαγίτου, ανήκει σε πρώτο ξάδελφο του τέως υπουργού, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους, υπενθύμιζαν την κατάθεση του επιχειρηματία Μ. Ματαντού στην οποία υποστήριξε ότι με εντολή της Ferrostaal έστειλε έμβασμα στη Morgan Stanley Ελβετίας σε λογαριασμό στο όνομα ΚΥΡΟΣ, ο οποίος όμως δεν έχει ανοίξει ακόμα.
Ο Ευαγγ. Βενιζέλος
Ιδιαίτερη αίσθηση εξάλλου χθες, προκάλεσε η δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΣΔΟΕ ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Βενιζέλος καταγγέλλοντας ότι συνέταξε ένα πόρισμα «που δεν λέει τίποτε».
Όταν ο βουλευτής της ΝΔ Αρ. Ντινόπουλος που μετέχει και στις εργασίες της Επιτροπής παραβιάζοντας την απόλυτη μυστικότητα της διαδικασίας αναφέρθηκε σε κατάθεση στελέχους του ΣΔΟΕ λέγοντας ότι ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως «δεν είχε καλή συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας» και ότι «δεν του δόθηκε ούτε καν η σύμβαση για τα υποβρύχια», ο κ. Βενιζέλος εξερράγη.
Ενστάσεις
Σε έντονο ύφος, επιτίμησε το βουλευτή, ότι «κατά παράβαση του Κώδικα της Βουλής ανέγνωσε ανακριτικό υλικό» και εξέφρασε ζωηρές ενστάσεις τόσο για το αν ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να συνεχίσει να είναι μέλος της Επιτροπής όσο και για την αξιοπιστία του ίδιου του μάρτυρα, ο οποίος, όπως είπε, κατέθεσε, ενώ λειτουργούσε ως ερευνών τις καταγγελίες.
«Αυτά που είπε αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης και δείχνουν αδυναμία κατανόησης αυτού που ερευνά. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης με επισκέφτηκε συνοδευόμενος από το μάρτυρα», είπε ο υπουργός και δήλωσε τη λύπη του «για το επίπεδο», σπεύδοντας να ανακοινώσει «θα ζητήσω εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών» και ότι θα κινήσει διοικητική εξέταση στο ΥΕΘΑ.

Mια διαφορετική άποψη για τα πραγματικά αίτια του εμφυλίου πολέμου και του


11-05-2011 16:27:49
Mια διαφορετική άποψη για τα πραγματικά αίτια του εμφυλίου πολέμου και του βομβαρδισμού της  Λιβύης από την ομάδα του
netone.gr.
"Αρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός. ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση. Το Economic Policy Journal γράφει για το θέμα: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές.» Το CNBC αναρωτιέται: «Πρώτη φορά βλέπουμε επαναστατική ομάδα να προχωρά σε δημιουργία κεντρικής τράπεζας εν μέσω εξέγερσης. Πόσο ισχυροί έχουν γίνει αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες;». Μια άλλη ανωμαλία, σε σχέση με την επίσημη δικαιολογία της επέμβασης της Λιβύη είναι η εξής: Υποτίθεται πως η επέμβαση έγινε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα στοιχεία όμως άλλα λένε. Σύμφωνα με το Fox News, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επαινεί τη Λιβύη που «έχει κάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα προτεραιότητα, και που προστατεύει νομικά τους πολίτες της».
Μια ρωσική αποστολή ιατρών, αναφέρει σε επίσημη αναφορά της προς τον πρόεδρο Medvedev ότι ελάχιστοι λαοί έχουν τόσες ανέσεις όσες ο λαός της Λιβύης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Διαθέτουν πολύ καλά νοσοκομεία και δωρεάν περίθαλψη. Τα νέα ζευγάρια επιδοτούνται, τα αυτοκίνητα κοστίζουν πολύ φτηνά, τα καύσιμα είναι επίσης φτηνά, οι αγρότες δεν φορολογούνται, κλπ. Ακόμη κι αν όλα αυτά είναι προπαγάνδα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Καντάφι έφερε νερό στην έρημο, κατασκευάζοντας το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στην ιστορία, αξίας $33 δισ. Η εξήγηση ότι όλα έγιναν για το πετρέλαιο είναι επίσης προβληματική. Η χώρα παράγει μόλις το 2% του παγκόσμιου πετρελαίου. Το κενό μπορεί κάλλιστα να αναπληρωθεί από τα αποθεματικά της Σ. Αραβίας. Άρα γιατί αυτή η σπουδή για δημιουργία κεντρικής τράπεζας; Υπάρχει μια συνέντευξη του Αμερικανού στρατηγού ε.α Wesley Clark, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Όπως λέει ο στρατηγός, το 2001 τον ενημέρωσαν πως η Αμερική σκοπεύει να πολεμήσει με το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο, τη
Σομαλία, το Σουδάν, το Ιράν, και τη Λιβύη. Τι κοινό έχουν αυτές οι χώρες; Σε τραπεζικό επίπεδο, καμία τους δεν αποτελεί μέλος της Bank for International Settlements (BIS). Αυτό το στοιχείο τις εξαιρεί από το μακρύ χέρι των ελέγχων της «κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών» της Ελβετίας.


Οι πιο ανυπότακτες όλων είναι η Λιβύη και το Ιράκ. Και οι δυο έχουν ήδη δεχτεί επίθεση. Στο Examiner.com αναφέρεται πως 6 μήνες πριν οι ΗΠΑ μπουν στο Ιράκ, η χώρα είχε προχωρήσει στην αποδοχή ευρώ αντί δολαρίων για το πετρέλαιό της. Αυτή η κίνηση απειλούσε τη παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου ως «πετροδολάριο». Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, ο Καντάφι είχε ξεκινήσει προσπάθεια άρνησης του δολαρίου και του ευρώ, και κάλεσε τις αφρικανικές και αραβικές χώρες να
πουλάνε πετρέλαιο σε ένα νέο νόμισμα, το χρυσό δηνάριο. Μάλιστα προωθούσε την ιδέα μιας ενωμένης Αφρικής με 200 εκατομμύρια κατοίκους, που θα χρησιμοποιούσε αυτό το νέο νόμισμα. Οι μόνοι αντίθετοι στη πρόταση του ήταν η Νότιος Αφρική και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου. Αυτή η πρωτοβουλία θεωρήθηκε ως απειλή για την οικονομική σταθερότητα του πλανήτη, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ. Ο Καντάφι όμως δεν φάνηκε να πτοείται. Και έτσι ξαναγυρνάμε στο αίνιγμα της νέας λιβυκής κεντρικής τράπεζας. Όπως αναφέρει το Market Oracle, η κεντρική τράπεζα της Λιβύης είναι 100% κρατική. Η κυβέρνηση τυπώνει το δικό της χρήμα (δηνάριο) μέσω της δικής της τράπεζας. Η χώρα είναι αυτάρκης, διαθέτει πόρους, είναι κυρίαρχη, και συνεπώς μπορεί να ορίζει την οικονομική της μοίρα. Το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζικών καρτέλ της παγκοσμιοποίησης είναι ότι για να κάνουν δουλειές με τη Λιβύη, πρέπει να περάσουν από τη κεντρική της τράπεζα, και το εθνικό της νόμισμα, στα οποία όμως δεν έχουν καμιά επιρροή. Για αυτό και η διάλυση αυτής της τράπεζας μπορεί να μην αναφέρεται στις ομιλίες του Ομπάμα και του Σαρκοζί, αλλά σίγουρα αποτελεί βασικό λόγο για την επίθεσή τους στον Καντάφι. Η Λιβύη δεν διαθέτει μόνο πετρέλαιο. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η κεντρική της τράπεζα έχει περίπου 144 τόνους χρυσού στα θησαυροφυλάκια της. Με αυτόν τον θησαυρό, ποιος χρειάζεται την BIS, ή το ΔΝΤ και τους κανόνες του; Για αυτό ας εξετάσουμε τους κανόνες της BIS και την επίδρασή τους στις τοπικές οικονομίες. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της BIS, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να έχουν ως κύριο σκοπό τους την σταθερότητα των τιμών. Και θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις κυβερνήσεις, ώστε να μην επηρεάζονται από πολιτικές βουλήσεις. Θα πρέπει να υπάρχει σταθερή χρηματική προσφορά, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την επιβάρυνση του λαού με ξένο χρέος. Οι κεντρικές τράπεζες αποθαρρύνονται από το να τυπώνουν χρήμα, και να το χρησιμοποιούν για το καλό του κράτους, είτε άμεσα, είτε ως δάνειο. Σύμφωνα με άρθρο της Asia Times του 2002, «οι κανόνες της BIS εξυπηρετούν
απλά το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα, ακόμη και εις βάρος των εθνικών οικονομιών. Η BIS κάνει στα εθνικά τραπεζικά συστήματα αυτό που το ΔΝΤ κάνει στα εθνικά νομισματικά καθεστώτα. Οι εθνικές οικονομίες που πέφτουν θύμα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, δεν εξυπηρετούν πλέον τα εθνικά συμφέροντα».
Η άποψη είναι ότι αν μια κυβέρνηση δανειστεί από δική της κεντρική τράπεζα, αυτό οδηγεί σε πληθωρισμό. Αν δανειστεί όμως από ξένες τράπεζες ή από το ΔΝΤ, αυτό δεν ισχύει. Στη πραγματικότητα όμως όλες οι τράπεζες τυπώνουν τα χρήματα που δανείζουν, είτε είναι ιδιωτικές, είτε κρατικές. Το περισσότερο καινούργιο χρήμα σήμερα προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό. Αν το δανειστείς από κρατική κεντρική τράπεζα, είναι σχεδόν πάντα χωρίς επιτόκιο, και αυτό αποδείχθηκε ότι μειώνει το κόστος των δημοσίων προγραμμάτων κατά 50% (μέσο όρο). Έτσι ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της Λιβύης. Και έτσι εξηγείται το πώς η Λιβύη βρίσκει χρήματα για δωρεάν εκπαίδευση και δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Έτσι μπορεί και δίνει στα νέα ζευγάρια άτοκα δάνεια ύψους $50.000. Και έτσι βρέθηκαν τα $33 δισ. που έφτιαξαν το πελώριο αρδευτικό έργο στη έρημο.Μάλιστα, οι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ απειλούν τώρα το συγκεκριμένο έργο. Άρα, ο πόλεμος είναι για το πετρέλαιο ή για τις τράπεζες; Μπορεί και για τα δυο. Μπορεί και για το νερό. Αν διαθέτει ενέργεια, νερό, και άφθονη πίστωση για να δημιουργήσει υποδομές, τότε ένα κράτος δεν χρειάζεται ξένους δανειστές. Και αυτή είναι η απειλή που προκαλεί η Λιβύη. Το να δείξει στον κόσμο τι είναι δυνατόν να γίνει.


Τα περισσότερα κράτη μπορεί να μην διαθέτουν πετρέλαιο, διαθέτουν όμως νέες τεχνολογίες, που μπορούν να καταστήσουν τις οικονομίες τους μη εξαρτώμενες από το πετρέλαιο, ειδικά αν μπορούν να δανειστούν από κρατικές κεντρικές τράπεζες, μειώνοντας στο μισό τα έξοδά τους. Η ανεξαρτησία από την εξάρτηση της ενέργειας ελευθερώνει τις χώρες από τα δίχτυα των διεθνών τραπεζιτών, και από την ανάγκη να μετατοπίσουν την παραγωγή της οικονομίας του από την εσωτερική αγορά στη διεθνή αγορά, έτσι ώστε να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.


Αν πέσει η κυβέρνηση του Καντάφι, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η νέα κεντρική τράπεζα σπεύσει να ενταχθεί στην BIS, και αν η εθνικοποιημένη πετρελαϊκή βιομηχανία πουληθεί σε επενδυτές, και τέλος αν η ιατρική περίθαλψη αλλά και η παιδεία, συνεχίσουν να είναι δωρεάν".